Pe parcursul unor verificări de rutină efectuate de Departamentul de Prevenire a Criminalității din Lombardia, un tânăr cetățean moldovean a fost oprit și verificat în barul gării din Erba. C., cetățean moldovean născut în 1999, domiciliat în municipiul Erba, a prezentat cartea de identitate, care la prima veder părea eliberată de autoritățile românești. Politiștii au avut îndoieli cu privire la autenticitatea actului și au efectuat o cercetare detaliată, menită să verifice validitatea acestuia.

Expertiza a dovedit contrafacerea buletinului, ceea ce a dus la arestul cetățeanului moldovean pentru deținere și fabricare de acte false. Tribunalul din Como l-a judecat, iar bărbatul a primit un an și șase luni de închisoare, cu suspendare.
În cadrul unor investigații derulate, s-a dovedit că cetățeanul nu era la prima incriminare, deoarece împotriva lui mai exista o acuzație similară soldată cu o condamnare de un an închisoare, pentru aceeași infracțiune, comisă în Rimini.

După proces, întrucât B.C. se afla clandestin pe teritoriul Italiei, a fost preluat de Biroul pentru imigrări, care l-a notificat cu privire la ordinul de expulzare de pe teritoriul Italiei. Repatrierea s-a făcut de îndată

Share This