Pentru al doilea an consecutiv, orașul Sibiu se află în topul destinațiilor favorite ale străinilor care vizitează România.  Acesta a devenit deja o prezență constantă în topurile vacanțelor, clasându-se și anul acesta pe locul al cincilea, într-un clasament european.

Străzi de poveste, cochete case săsești, locuri de legendă, o istorie bogată și nu în ultimul rând gastronomia transilvană sunt principalele motive pentru care vizitatorii străini aleg să își înceapă vacanța în România, la Sibiu. Orașul a crescut în notorietate după ce a fost Capitală Culturală Europeană, în 2007, moment din care administrația locală s-a implicat puternic în organizarea de evenimente periodice pentru atragerea turiștilor.

Potrivit site-ului de specialitate  European Best Destinations, în anul acesta orașul Sibiu s-a clasat pe locul al cincilea. Înaintea lui se află Braga (Portugalia), Roma (Italia), Cavtat (Croația) și Florența (Italia). În fiecare an sunt selectate peste 100 de destinații de turism din întreaga Europă, iar voturile au fost date chiar de către vizitatori. Anul acesta, orașul Sibiu a fost răsplătit cu peste 45.000 de voturi, majoritatea provenind din afara granițelor țării.

Dacă ajungeți la Sibiu puteți să vă începeți ziua prin a vizita centrul istoric, care reprezintă un ansamblu valoros de clădiri de patrimoniu, ascunse printre străduțele ce pornesc din Piața Mare. Recent au fost finalizate și lucrările de reabilitare ale fortificației vechiului burg, putând avea ocazia să vizitați turnurile medievale ale cetății. Nu trebuie ratat Muzeul Astra, aflat în zona periferică a orașului, care vă permite o incursiune în lumea satului tradițional românesc.

În 2019, Sibiul a fost Capitală Europeană a Gastronomiei, prilej cu care mulți turiști străini s-au putut bucura de bucatele tradiționale românești, săsești și maghiare, specifice locului.

Așadar cu prima ocazie cu care reveniți în România, mergeți la Sibiu, un oraș românesc cu adevărat european

Alexandru PETROVICI
Share This