Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat recent, în format live, cu cetățenii moldoveni din Italia răspunzând la întrebările concetățenilor săi stabiliți în Republica Italiană. Subiectele prioritare pentru moldovenii aflați în Italia au fost: problema pensiilor, recunoașterea diplomelor de studii în Italia, facilitarea votului în diaspora, îmbunătățirea serviciilor consulare, dar și posibilitățile de a investi în localitățile de baștină și de a se implica în proiecte sociale realizate în Republica Moldova.

Maia Sandu le-a vorbit concetățenilor despre negocierile privind acordurile de protecție socială și pentru recunoașterea studiilor, care sunt aproape finalizate și ar putea fi semnate în curând. Totodată aceasta a îndemnat oamenii să se implice în programele de sprijin și de investiții pentru diaspora, care există în prezent în Republica Moldova.

„Mulțumesc concetățenilor noștri pentru că își fac timp să meargă la vot, să participe la discuții online, să se intereseze de situația politică din țară pentru că doresc, ca și noi, să construim în Republica Moldova o societate în care toți să aibă oportunități să muncească și să trăiască bine acasă, alături de cei dragi”, a remarcat Președintele Sandu  răspunzând la întrebările oamenilor despre situația politică curentă.

La discuție au participat peste 1300 de persoane, iar dialogul live a fost urmărit online de zeci de mii de oameni. Președinția Republicii Moldova va organiza cu regularitate discuții live cu cetățenii moldoveni stabiliți în diferite țări ale lumii.

Share This