Deși în plină pandemie,  Liceul Științific ”Rosetti”  din San Benedetto,  continuă proiectul Erasmus  început cu ani în urmă,  de a colabora cu unele școli din România și Portugalia.

Pe baza programului ”Connecting Seas”,  care are scopul de a valoriza într-un limbaj științific și istoric mările fiecărei țări implicate în proiect, cele patru școli au pregătit și prezentat referate în limba engleză.
Tinerii români de la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” și ”Colegiul Tehnic ”Ana Aslan” din Cluj-Napoca s-au axat pe Marea Neagră, portughezii din Agrupamento de Escolas ”Anselmo de Andrade” din Almada s-au focusat pe Oceanul Atlantic,  iar studenții italieni pe Marea Mediterană,  implicând de asemenea și poveștile familiilor care au fost nevoite să emigreze, relatează presa locală.

În ciuda limitărilor care i-a împiedicat pe copii să viziteze alte țări, experiența virtuală a fost pozitivă: pe de o parte, au reușit să aprofundeze aspecte interesante legate de mare și familia lor, de care probabil nu erau conștienți iar pe de altă parte elevii au avut posibilitatea să cunoască noi culturi. Deși au putut să-și întâlnească pentru prima dată prietenii lor străini într-o videoconferință care le-a permis tuturor să se simtă puțin mai aproape aceasta a alimentat speranța de a se putea întâlni cât mai curând posibil. Proiectul Erasmus continuă cu o viitoare mobilitate mixtă prin care  elevii din cele trei țări se vor putea cunoaște și față în față.

Share This