DENISA GEORGIANA PREDOI

Născută în 28 august 1999 la Hunedoara, atacantul Denisa Georgiana Predoi a evoluat în cariera sa la FC Hunedoara și, din 2016, la CS AS Independența Baia Mare, în prezent numită ACS Fotbal Feminin Baia Mare, unde a fost căpitan și cea mai bună marcatoare a echipei. La 16 ani, Denisa a intrat în componența echipei naționale de junioare U17, participând de asemenea și la lotul național de junioare U19, după care a fost convocată la echipa naționala de senioare a României în martie 2020, jucând ca titulară și marcând în meciul său de debut la prima reprezentativă împotriva selecționatei din Hong Kong în cadrul unui stagiu de pregătire în Turcia.

Cum a început pasiunea ta pentru fotbal?

Iubesc fotbalul din copilărie. Însoțind unul dintre vecinii mei care mergea la antrenament la FC Hunedoara mi s-a propus de către antrenor să intru în teren și astfel am inceput să joc fotbal la vârsta de 10 ani în cadrul echipei de băieți deoarece nu exista în acea perioadă echipă feminină la Hunedoara. În 2014, la vârsta de aproximativ 15 ani am fost inclusă în echipa de fete de la FC Hunedoara. După desființarea echipei de fotbal feminin FC Hunedoara, mi-am urmat drumul în fotbal, ajungând la AS Independența Baia Mare, actuala ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

Care este motivul pentru care te-ai decis să te transferi la ASD Spezia și în ce mod iți propui să contribui în cadrul echipei?

Îmi doream să mă transfer într-un alt club și îmi căutam o echipă. M-a contactat antrenorul Iulian Szekely de la  echipa U” Olimpia Cluj, care m-a informat asupra unei oportunități de un transfer la ASD Spezia Calcio Femminile, care își dorește să întărească echipa în vederea promovării în Serie B. Am acceptat deoarece îmi doream o experiență în străinătate pentru o creștere personală. Doresc să contribui la fortificarea echipei pentru a atinge o poziție cât mai bună. Sunt recunoscătoare Alinei Moraru (n.r. fosta mea antrenoare la FC Hunedoara), lui Haidiner Daniel (n.r. fostul meu antrenor la FC Hunedoara) și lui Liviu Ivasiuc (n.r. fostul meu antrenor la ACS Fotbal Feminin Baia Mare) care au avut încredere în mine și au avut un rol important în dezvoltarea mea ca jucătoare, le mulțumesc pentru tot ce au facut pentru mine.

Care este personalitatea pe care o admiri în mod special în lumea fotbalului?

Îl admir foarte mult ca jucător pe Lionel Messi de la FC Barcelona.

Care este meciul cel mai frumos din cariera ta?

Meciul favorit al carierei mele este acela care a dus la promovarea echipei AS Independența Baia Mare în Liga 1 Feminin în 2018, învingând pe Piroș Security Arad cu un scor 2-1 în deplasare. (n.r. În cadrul acestui meci important, Denisa a contribuit la victorie cu un gol și o pasă decisivă.) Cu această victorie era clar că o să promovăm în Liga 1  și a fost o bucurie enormă și de neuitat.

De curând în România a ajuns la final proiectul Erasmus + asupra dezvoltării fotbalului feminin cu titlul „Increasing the professional level of coaches în women’s football” care a durat 2 ani. Care este situația fotbalului feminin în România la momentul actual?

Fotbalul feminin este foarte dezvoltat în România și aproximativ toate orașele mari au o echipă de fotbal feminin atât de senioare cât și de junioare, care dau posibilitatea fetelor care sunt interesate să participe la acest sport. Eu am urmat cursurile școlii de antrenori unde am obținut licența UEFA D pentru juniori și sper sa îmi aduc contribuția în acest domeniu în România și străinătate.

Ce transmiți persoanelor care ridiculizează fotbalul feminin?

Eu cred că acele persoane nu sunt dedicate în totalitate fotbalului pentru că dacă ar fi pătrunse în suflet de dragostea pentru fotbal ar reuși să înțeleagă că pasiunea pentru un sport nu ține cont de sex.

Care este obiectivul tău principal pentru viitor?

Visul meu este ca în doi ani sa îmbrac tricoul echipei FC Barcelona. Încă de pe vremea în care incă mai jucam ca membru al echipei de baieți FC Hunedoara, antrenorul meu Haidiner Daniel a luat legătura cu Barcelona, la 14 ani dând și probe pentru Lazio, dar am respectat decizia parinților mei, care nu și-au dat acordul să fiu atât de departe de casă la acea vârstă fragedă.

Ileana BUZIC
Share This