De ziua femeii, a fost recuperată o imagine prețioasă a femeii prin excelență, reprezentând-o pe Madonna, Fecioara Maria. Pictura, furată pe 25 ianuarie la Milano, a fost găsită de Carabinieri ai Unității de Protecție a Patrimoniului Cultural din Monza.

Tabloul, un ulei pe pânză al școlii milaneze din secolul al XVI-lea (nesemnat ), reprezintă pe Fecioara Maria cu pruncul și are o  valoare de aproximativ zece mii de euro. Acesta fusese furat de doi muncitori, un român și un ucrainean, de la un galerist milanez care lăsase lucrarea nesupravegheată câteva minute în mașina sa din zona Forlanini, Milano.

Cei doi muncitori, care au lucrat pe un șantier de construcții din zonă, au profitat de ocazie pentru a-l fura. Ancheta s-a derulat foarte repede întrucât nici nu a fost necesar ca autoritățile să aștepte ca hoții să încerce să introducă  lucrarea în circuitul clandestin de opere de artă. Hoții au fost prinși prin simpla analiză a imaginilor de la camerele video din zonă dar și prin mărturiile trecătoriilor. Toate aceste indicii au dus carabinierii să recupereze pictura de la domiciliul unuia dintre cei doi muncitori.

Share This