Un cetățean muntenegrean cu puțin trecut de 20 de ani și un român de 27 de ani, cunoscut cu antecedente penale au fost arestați, la Bologna. Cu câteva zile înainte, românul amenințase cu un pistol de jucărie câțiva conaționali aflați la bordul unei mașini, pentru ca mai apoi să tragă cu bile de plumb spre mașina poliției care îi interceptase și îi urmărea. Cei doi au fost prinși  după ce poliția din Bologna, în urma unor informații a altui cetățean român care avusese contacte cu cei doi, i-a identificat, găsind asupra lor un adevărat arsenal.

În posesia tânărului muntenegrean s-au găsit numeroase tuburi pentru cartușe de calibru 9mmx19mm cu însemnele NATO care fuseseră deja folosite, considerate muniție de război. De asemenea 129 grame de praf de pușcă, 47 de cartușe pentru pistol, tuburi și alte componente pentru fabricarea artizanală de cartușe, aproximativ de 9mm Luger.

Asupra românului s-a găsit o reproducere a unui pistol Glock 17 care inițial fusese destinat să funcționeze cu CO2 dar a cărui țeavă fusese modificată pentru a putea trage gloanțe de 9mm scurte.

Probele balistice au confirmat că pistolul era perfect funcțional, relatează presa locală.

Share This