Un român în vârstă de 50 de ani a fost reclamat Poliției pentru că a furat banii bătrânului pe care îl îngrijirea. Fiicele au devenit suspicioase atunci când și-au dat seama că de prea multe ori dispăreau banii ascunși întru-un dulap din casa bătrânului lor tată. Au fost așadar gândite două strategii pentru a se asigura că el era cel vinovat:  pe de o parte a fost instalată o videocameră ascunsă și în același timp au fost lăsate în casă bancnote marcate.

După ce au avut dovezile datorită acestor două metode,  agenții secției de Poliție din Tivoli au arestat pentru furt agravat pe un bărbat de origine română în vârstă de 50 de ani care lucra precum îngrijitor personal, în casa unui bătrân în vârstă de 94 de ani.

Ancheta a început luni, 8 Martie, atunci când fiicele bătrânului s-au prezentat la birourile poliției pentru a denunța dispariția totală a circa 20 de mii de euro din contul bancar al tatălui.  Din cele spuse de către fiice,  se pare că românul ar fi început să sustragă sume de bani chiar de când a început a lucra pentru pensionarul în cauză,  iar bancnotele erau luate din dulapul sufrageriei,  unde bătrânul obișnuia să țină banii într-un pliant.  Din acest motiv,  membrii familiei bătrânului au decis să instaleze o cameră ascunsă într-un dulăpior poziționat chiar în fața dulapului unde erau ținuți banii.  În acest fel fiicele bătrânului au avut confirmarea suspiciunilor lor:  dispozitivul a filmat pe român în timp ce fura banii,  profitând de faptul că pensionarul se uita pe fereastră. Având aceste dovezi fără echivoc polițiștii au trecut la fapte imediat și au pregătit încă o metodă pentru a avea certitudinea celor întâmplate:  au fotocopiat unele bancnote și scris seria numerelor,  dându-le apoi celor din familie care le-au pus în dulapul unde erau de obicei.

Marți dimineața îngrijitorul român s-a prezentat în casă pacientului pentru asistența domiciliară de la ora 9:30 la 12:30. În acest timp,  polițiștii au staționat în apropierea casei, în haine de civili.  După ce a terminat munca și a coborât în stradă,  bărbatul a fost urmărit de polițiști și oprit imediat ce fiicele au anunțat că din nou fuseseră furați banii. Românul era pe cale de a urca în mașină, când a fost oprit și percheziționat, iar în interiorul suportului pentru acte ascundea și bancnota de 50 de euro fotocopiată.

Share This