De câteva zile comunitatea română din Pistoia este în doliu. Amalia Veronica Iancu, 45 de ani de origine română, care se afla de aproximativ 10 ani la Pistoia, a murit în propria casă din Quarrata unde trăia împreună cu soțul ei, conaționalul Manuel Manu. Soțul și soția erau cunoscuți în Pistoia fiind căsătoriți de patru ani. Femeia, care lucra ca îngrijitoare (badantă), pentru familii din Quarrata și Pistoia, lasă în urmă un fiu de 18 ani care studiază și lucrează în afara țării. Boala Amaliei Veronica Iancu a fost descoperită în luna ianuarie și din păcate nu a existat nicio șansă de scăpare. Evoluția bolii a fost din păcate de neoprit, obligându-l pe soțul acesteia să renunțe la serviciu, pentru a-i putea fi alături zi și noapte.

După o primă internare în spital, datorită și situației create de pandemia de Covid 19, Amalia și soțul ei au hotărât să continue acasă curele oncologice. Moartea femeii, stimată și apreciată de toată lumea pentru caracterul său deosebit, au uimit multe persoane care o cunoșteau și țineau la ea.

Reacția Asociației Evrika, care adună multe persoane de origine română care trăiesc la Pistoia, a fost imediată, inițiind o strângere de fonduri pentru a ajuta economic familia Amaliei, inclusiv pe soțul ei care între timp a rămas fără loc de muncă. Dorința ei era să se întoarcă în România, de unde plecase cu ani în urmă pentru un viitor mai bun și un loc de muncă.

Din acest motiv Asociația, încă de ieri, a început adunarea fondurilor necesare repatrierii sicriului în România unde va fi înmormântată. Sicriul nu va fi expus, ci imediat ce va fi posibil va fi trimis în patrie.

Puteți contacta Asociația Evrika pe următorul link de Facebook pentru a oferi sprijinul Dumneavoastră : https://www.facebook.com/AssociazioneEvrika

Gabriele DALLARA
Share This