Așa au călătorit cinci tineri imigranți de origine afgană, care erau ascunși în compartimentul unui TIR ce transporta lemne din Timișoara. În data de 11 Martie la Savignano,  primarul a fost contactat de Carabinierii orașului pentru a-l înștiința că,  în interiorul unui camion provenit din România,  au fost găsiți (spre mirarea șoferului român care nu știa nimic despre acest fapt) cinci tineri cu vârste aparent cuprinse între 15 și 20 de ani, din Afghanistan.
Oamenii din oraș le-au dat de mâncare și de băut,  care în engleză au reușit să explice că nu mâncau și nu beau nimic de aproximativ trei zile și că plecaseră cu trei săptămâni în urmă.
Nu doar Carabinierii, ci și Ambulanța a ajuns la fața locului și au fost anunțate deopotrivă și Serviciile Sociale,  mai ales din cauza vârstei fragede a celor cinci.

Au fost supuși testului COVID care a rezultat negativ,  și apoi cazați peste noapte în Centrul Sportiv al orașului,  ”Tazio Nuvolari”,  unde au dormit pe șezlonguri.  Le-au fost de asemenea dăruite pături,  haine curate și li s-au oferit cinci pizze,  semn de solidaritate într-o țară ospitalieră,  oricare ar fi decizia pe care autoritățile o vor lua în ceea ce privește destinul celor cinci tineri.

Share This