Pentru a urca într-un zbor direct către România,  cei șase pasageri spanioli au prezentat certificate emise de  un laborator medical care să ateste rezultatul negativ la coronavirus. Însă  documentele prezentate s-au dovedit a fi false. Nerespectarea prevederilor a fost descoperită de Biroul Poliției Aeriene de Frontieră din Aeroportul Ciampino Roma, împreună cu departamentul de sănătate local, ca parte a controalelor efectuate pe pasagerii unui zbor Ryanair către București

Neregulile au fost constatate la un grup de 6 studenți spanioli cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, studenți Erasmus cu domiciliul în Roma.

Din verificarea efectuată în baza de date a rezultat că unul dintre tineri, în data de 4 februarie  a fost raportat pentru că a fost găsit în interiorul unui apartament în timpul unei petreceri private cu alte persoane, încălcând regulile de izolare anticovid. Departamentul de sănătate de pe aeroportul Ciampino  a supus toți membrii grupului la un test rapid și din cele 6 teste efectuate 2 au fost rezultate pozitive.

Cei șase spanioli au fost denunțați și opriți de la zbor, relatează presa italiană.

Share This