La începutul lunii Martie au fost găsite patru persoane de naționalitate română, care se prezentau la ieșirea magazinelor Coop din Genova și se ”jucau” cu sentimentele clienților magazinelor,  arătând acte și timbre false ce aparțineau unei asociații care într-adevăr există, Institutul Nino Jesus, care se ocupă de copiii defavorizați, în special din America.de Sud.

Cei patru români cereau ajutor financiar pentru deschiderea unui nou centru internațional pentru copiii necăjiți. La sfârșitul zilei reușeau să strângă câteva sute de euro, dar întrucât erau nemulțumiți, cu scuza că erau recunoscători pentru bunătatea și generozitatea clientului,  îmbrățișau în special femeile, cărora reușeau să le fure portofelul.

Potrivit ziarului local, ei mergeau în fața a diferite magazine cu același nume, iar în ziua de 2 Martie se pare că, deși erau de puțin timp în magazinul Coop din strada Merano, ceva i-a deranjat și au decis să plece, pierzând, în grabă, o foaie ce a fost găsită de directorul supermarketul-ui, care deja era înștiințat de strategia urmată de cei patru.
Pe foaie erau scrise datele celor ce au ajutat și suma de 210 euro, iar directorul a decis să denunțe pe cei patru, oferind imaginile camerelor de supraveghere poliției.
Ulterior în data de 5 Martie au fost semnalați în Coop din strada Mura dello Zerbino și apoi la Centrul  Comericial Bisagno, unde continuau falsa strângere de fonduri.

Poliția a intervenit și i-a dus la sediul Chesturii pe cei patru români, care au fost identificați de victime și ulterior reclamați pentru furt agravat și jaf.

Share This