Institutul Cultural Român din  Roma în colaborare cu Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București prezintă publicului italian proiectul „Conferințele Teatrului Național”. În urmă cu aproape optzeci de ani, Ion Marin Sadoveanu a început „Conferințele naționale de teatru” care au revenit pe scena Sălii Studio a TNB începând din 2006 cu invitați proeminenți din cultura română, cu diferite teme de mare interes și relevanță.

Conferințele alese pentru această primă serie vor fi disponibile, în limba originală și cu subtitrări în italiană, pe pagina de Facebook a Academiei și pe canalul YouTube al Teatrului Național din București. Prima conferință aparține dramaturgului și va avea tema „Matei Vișniec – Teatru și jurnalism. Influențe reciproce”. Aceasta va fi prezentată pe 27 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.

În ultimii ani, dramaturgul Matei Vișniec a ajuns în atenția publicului și a creatorilor din  Peninsulă unde puterea textului dramatic, relevanța temelor abordate și caracterul neobișnuit al stilului său poetic au fost comunicate prin traduceri și punerea în scenă pe scene din diferite orașe italiene.

Conferința reprezintă o oportunitate culturală excelentă și o ocazie de a afla despre istoria jurnalistului cultural Matei Vișniec, precum și a dramaturgului Matei Vișniec și despre modul în care acestea coexistă și se influențează reciproc.

Share This