„Se îmbătau cu unele dintre sticlele furate de băuturi spirtoase, în timp ce restul erau trimise rudelor din România pentru nunți și alte sărbători.” Asta au declarat Laurentiu Marius Mititică, în vârstă de 32 de ani, și Andreea Florentina Drăgan de aceeași vârstă, cu domiciliul în Lecce, în timpul interogatoriului în fața judecătorului. În prezența avocatului lor, cei doi suspecți, care au ajuns în arest la domiciliu în urmă cu trei zile, au răspuns la întrebările judecătorului de instrucție, recunoscând toate acuzațiile și declarându-se vinovați.

Din aceeași bandă făcea parte și Robert Cristian Soceanu, în vârstă de 19 ani, reținut de procuratură responsabil pentru 8 din cele unsprezece furturi de alcool scump, precum șampanie, rom și whisky-ul, care au avut loc între iunie și septembrie anul trecut, în supermarketuri. Acesta însă  a făcut uz de dreptul de a nu da răspuns. Marfa a fost furată magazine  din Lecce, Poggiardo, Uggiano La Chiesa, Martano, Minervino Di Lecce, San Cassiano, Otranto, Maglie, Nardò și avea o valoare totală de aproximativ trei mii de euro.

Una dintre aceste lovituri, cea din 5 septembrie anul trecut, săvârșită la un magazin Conad  din Poggiardo, i-a adus prinderea în delict de către carabinierii locali. Lui Soceanu i se atribuie și furtul a douăsprezece kilograme de Parmigiano Reggiano în valoare de 150 de euro luate cu două zile mai devreme de pe rafturile Eurospin  din Otranto.

În acest caz, băiatul ar fi acționat alături de fratele lui Laurențiu Marius Mititică, Mihai, în vârstă de 34 de ani, în acest moment încă de negăsit. Modul de operare ar fi fost următorul: scoateau etichetele antifurt din sticle, sticlele  le puneau într-un rucsac și  se prezentau  la casă cu bunuri de valoare mică, cum ar fi o sticlă de apă.

Cercetările în acest caz s-au fundamentat pe clipurile video realizate de camerele de supraveghere din unitățile comerciale vizitate de bandă precum și pe identificarea hainelor cu care erau îmbrăcați și care au fost găsite în timpul perchezițiilor domiciliare.

Share This