Cred că mulți dintre noi au zburat măcar o dată de pe Aeroportul Băneasa din București sau măcar au auzit de el. Dar cu siguranță puțini sunt cei care au auzit de prințul George Valentin Bibescu și de legătura acestuia cu aeroportul. Născut la 03 aprilie 1880, prințul Bibescu era nepot al fostului domnitor al Țării Românești, Gheorghe Bibescu și un pasionat aviator și automobilist.

George Valentin Bibescu a moștenit pasiunea tatălui său pentru fapte ieșite din tipare, precum și dragostea față de Franța. În 1902, s-a căsătorit cu Martha Lahovary. Tatăl ei era ministru de Externe și ambasador al Regelui Carol I, iar pe linie maternă, ea era descendenta domnitorilor fanarioți din familia Mavrocordat. Martha Bibescu a devenit, treptat, o scriitoare faimoasă, poate chiar mai faimoasă decât soțul ei.

În anul 1901, George Valentin Bibescu a fondat Automobil Club Român. La doar trei ani după aceea, el a organizat cursa de mașini București – Giurgiu, în care piloții au circulat cu amețitoarea viteză de 66 de kilometri pe oră. România devenea, astfel, cea de-a șasea țară din lume care organiza raliuri auto.

În 1905, George Valentin și Martha Bibescu au plecat, alături de alți pasionați de automobilism, într-o cursă care i-a dus prin Imperiul Rus și prin Persia dar și în jurul Mării Negre.

Doi ani mai târziu, George Valentin Bibescu și-a descoperit o nouă pasiune: aviația. A făcut școala de piloți de la Pau, din Franța. A primit brevetul de pilot cu numărul 20 în Franța, apoi a revenit în România, unde a fondat Clubul Aviatic Român și Liga Națională Aeriană. A fost numit și comandant al Școlii de Piloți de la Cotroceni.

S-a implicat și în Comitetul Olimpic Român, al cărui președinte a devenit în 1914. George Valentin Bibescu a dobândit o faimă considerabilă și în plan internațional. El a devenit președinte al Federației Aeronautice Internaționale. Tot el a fondat și aeroportul Băneasa, amenajat pe o moșie moștenită de la mătușa sa, Maria Bibescu. Practic de la aceasta din urmă vine și numele cartierului bucureștean Băneasa, pentru că soțul ei fusese Ban de Craiova. De altfel aeroportul Băneasa este al treilea aeroport din lume ca vechime, datând din 1912. Ca o curiozitate, aeroporturi mult mai faimoase din Europa precum Ciampino de la Roma a fost fondat 4 ani mai târziu, iar cel de la Paris abia în 1919.

Așadar merită să ne amintim de prințul Bibescu, măcar și numai pentru faptul că a plasat România, încă de la începuturile transporturilor aeriene, pe un loc fruntaș.

Alexandru PETROVICI
Share This