În noaptea de Paști, în jurul orei 01.00, în urma unui control al personalului poliției din Teramo, au fost oprite cinci persoane de naționalitate română, cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani, în Piazza Garibaldi. Pe lângă faptul că cei cinci erau complet beți, ei nu au respectat nici regulile impuse de către statul italian de a nu ieși între orele 22.00 și 05.00.

Potrivit ziarului local, polițiștii au fost nevoiți să cheme întăriri pentru a-i putea conduce, cu greu,  la Questură, deoarece toți refuzau să se identifice, iar unul dintre ei îi împingea pe polițiști și, îi instiga și pe ceilalți. Printre amenințările proferate la adresa polițiștilor care își făceau treaba s-a putut auzi: ”vă voi distruge, lăsați-mă, nu trebuie să fiu percheziționat de către nimeni, să vă fie rușine!” continuând apoi, timp de câteva ore, seria amenințărilor: ”Oricum ne vom mai vedea și vă voi omorî!” plus un întreg potop de înjurături în română și italiană.

Polițiștii au considerat necesară și intervenția personalului medical pentru a-l putea calma pe P.M.  în vârstă de 32 de ani, pentru a-i mai scădea din alcoolemia din sânge. El a fost reclamat pentru rezistență, amenințare gravă și refuzul de a se identifica, și a fost de asemenea amendat pentru beție și nerespectarea regulilor impuse anticovid. Aceleași sancțiuni le-au primit și ceilalți patru români.

Share This