Se repetă povestea românilor care își bat și maltratează soțiile. Recent, un român în vârstă de 33 de ani, a fost arestat deoarece și-a bătut fosta soție. Se pare că totul ar fi pornit de la gelozia bărbatului, amestecată cu băutură, care au dus la amenințări de moarte, certuri, insulte și pumni la adresa soției, în fața copilului de 10 ani. Deși terorizată și speriată, femeia a reușit să se închidă în baie, de unde a găsit puterea de a contacta Carabinierii din Cittaducale, care au intervenit imediat, împreună cu polițiștii din Borbona și Rieti. La sosirea personalului poliției, bărbatul era în evidentă stare de ebrietate și foarte agitat; femeia a reușit să iasă din baie, iar copilul din camera sa, unde se încuiase.

Tânăra se afla într-o SAE “Soluzione Abitativa di Emergenza” în localitatea San Cipriano din Amatrice, iar fostul soț, de care divorțase din 2015, era găzduit doar pentru puțin timp în casă.
Totuși, acesta nu a fost primul episod de violență domestică, dar a fost primul derulat în fața copilului, ceea ce a determinat-o pe tânăra mamă să alerteze poliția și să pună capăt acestori chinuri care au început încă din anul 2013. Femeia a fost imediat vizitată de personalul medical,  iar datorită intervenției rapide a poliției a reușit să scape doar cu câteva leziuni la nivelul feței,  care în câteva zile se vor vindeca.Totuși rănile sufletești nu vor dispărea prea curând.

Potrivit presei locale,  românul G.P. a fost reclamat pentru maltratare în familie și s-a dispus  arestarea la domiciliu, departe de fosta soție și de copil.

 

Share This