Un cetățean român a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru stalking, violență și extorcare cauzate unui tânăr cu care avea o relație.

Potrivit agenției ANSA, la sfârșitul lunii august al anului trecut, cetățeanul român și-a sunat din gelozie partenerul de 17 ori, crezând că se afla cu un prieten, când de fapt el era la “muncă” cu un client. Când s-au văzut, românul l-a împins și pălmuit. În acel moment trecea mașina poliției care a intervenit și l-a dus la secție pe tânărul român recalcitrant. Cu această ocazie, partenerul a declarat că pe lângă episoadele de violență, de foarte multe ori cerea bani pentru a-și procura crack.

Avocatul românului a afirmat că „pentru a înțelege bine această poveste, ar trebui să intrăm în contextul în care se aflau: droguri, prostituție și degradare morală. Așadar mărturiile trebuie analizate cu multă atenție”.

Ministerul public a vorbit de „sugestie psihologică și dependență afectivă”, atunci când tânărul, la revederea în Tribunal avea lacrimi în ochi și a decis să-și retragă plângerea, probabil „de frică, părere de rău și implicare emoțională”, a mai declarat magistratul.

Share This