După o perioadă lungă de mai bine de un an și jumătate de când nu și-a mai văzut familia, Emilia V. se întoarce în România pentru ași vedea rudele. Stabilită de mai bine de 10 ani în Italia, Emilia și-a luat inima în dinți și și-a cumpărat bilet pentru a petrece sărbătorile pascale alături de cei dragi. Ca ea sunt sute de români din toate colțurile Europei, care după o perioadă deosebit de lungă când și-au văzut familiile, prietenii și apropiații doar prin intermediul internetului au prins curaj săptămâna aceasta și au profitat de ofertele companiilor aeriene pentru a zbura pentru câteva zile spre casă.

Aduși de dorul de acasă, majoritatea celor ce revin în România în preajma Paștelui sunt motivați și de dorința de a se destresa după o perioadă prea lungă în care cuvântul de ordine a fost distanțarea socială. Nu în ultimul rând, un rol important este jucat și de atractivitatea multor oferte a companiilor low-cost, care au reînceput cursele aeriene cu care eram obișnuiți din perioada de dinainte de pandemie.

Potrivit reprezentanților site-ului vola.ro, citat de Mediafax, mai bine de jumătate din biletele vândute în această perioadă de ei, au ca destinație România. O dovadă în plus că sângele apă nu se face și fiecare își dorește să fie alături de cei dragi de sărbători, acasă. Prețul mediu al biletelor de avion pentru această perioadă este considerabil mai mic decât în alți ani, când în perioada sărbătorilor, profitând de cererea crescută, companiile aviatice umblau la prețuri ducându-le spre sume exorbitante. Anul acesta, ca să încurajeze călătoriile tariful mediu pentru un bilet Italia-România, a fost de 65-70 de euro.

Mulți sunt și cei ce preferă să intre în țară cu mașina proprie, punctele de frontieră din vestul României fiind pregătite să facă față unui flux crescut de mașini. Întrucât Italia și San Marino sunt incluse pe lista țărilor cu risc ridicat, la intrarea în România va trebui să prezentați un test RT-PCR negativ la SARS-COV-2, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. O dată ajunși în România veți fi supuși procedurii de carantinare obligatorie de 10 zile la domiciliu. Rezultatul negativ al testului poate fi prezentat și electronic și va cuprinde datele de identificare ale persoanelor care au făcut testul. În cazul neprezentării acestui test, perioada de carantinare obligatorie este de 14 zile.

Share This