Inițiativă lăudabilă din partea Ministerului Educației din România pentru școlile din regiunea Emilia Romagna, care a decis, ca și în anul școlar 2021/2022, de comun acord cu Biroul Școlar Regional, să integreze și promoveze Limba, Cultura și Civilizația Română (LCCR) în formă gratuită.

O dată pe săptămână se vor ține cursuri de câte 2 ore, în afara programului școlar, unde pot participa în special copiii de origine română, dar și toți tinerii înscriși la școlile din Emilia Romagna care vor să cunoască limba, cultura și tradițiile românești.

Pentru a putea începe aceste cursuri este necesar ca studenții din școlile primare și generale să fie într-un număr minim de 15, iar pentru copiii de la grădiniță se pot organiza cursurile cu un minim de 7.

Profesorii vor fi aleși și plătiți direct de către Ministerul Educației din România, iar frecventarea cursurilor sunt complet gratuite pentru studenții școlilor din Emilia Romagna.

Pentru cei care doresc să se înscrie o pot face până în data de 10 Mai 2021 la adresa de mail uff3@istruzioneer.gov.it , indicând la subiect “Richiesta di attivazione corsi extracurricolari LCCR Lingua, Cultura e Civiltà Romena a.s. 2021/2022”.

Share This