În dimineața zilei de marți, 18 Mai, doi cetățeni români, soț și soție, au fost arestați la Pian Camuno sub acuzația de primirea și deținerea bunurilor furate.

Carabinierii din Artogne, provincia de Brescia, sunt cu ochii pe acest cuplu din luna aprilie al anului trecut, când au constatat, datorită inserțiunilor publicate pe diferite social media, că se ocupau de revânzările online a uneltelor electrice profesionale, în special cele folosite în șantier.

Obținut mandatul de percheziție, militarii au găsit în garajul casei celor doi români, diferite lucruri precum pistoale de găurit, nivele laser, polizoare și alte obiecte de firme cunoscute, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, provenite din jafurile în diferite orașe ale nordului Italiei.
De asemeni în calculatorul și telefoanele celor doi români au fost găsite mii de mesaje schimbate cu mai mulți cumpărători ce negociau diferite unelte, ce includeau de altfel și descrierea produselor, fotografii și prețul cerut.

Potrivit ziarului local, românul în vârstă de 33 de ani a fost arestat și condus la închisoarea din Brescia, iar soția acestuia, în vârstă de 32 de ani, a fost arestată la domiciliu.

Personalul militar a catalogat toate bunurile și mare parte a fost returnată proprietarilor legitimi ce au reclamat la momentul oportun dispariție produselor.

 

Share This