TERMENUL LIMITĂ DE DEPUNERE A CERERILOR SE PRELUNGEȘTE

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale acordă, prin submăsura 6.1. din Programul Național de Dezvoltare Rurală, sprijin financiar pentru instalarea tinerilor fermieri din diaspora.

Termenul limită pentru primirea cererilor de finanțare a fost prelungit până la data de 5 iulie 2021, ora 16.00 (ora României). Pentru această sesiune de depunere de proiecte au fost alocate 20 milioane de euro cu finanțare 100% nerambursabilă, iar până în prezent au fost depuse 188 de proiecte, a căror valoare însumează 7.640.000 euro.

Pot beneficia de acest sprijin tinerii cetățeni români (cu vârsta de până la 40 de ani inclusiv) cu reședința curentă într-unul din Statele Membre ale Uniunii Europene sau state terțe UE, care fie au lucrat în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară, fie au absolvit studii în aceste domenii. Finanțarea se acordă pentru toate cheltuielile propuse de fermier în Planul de afaceri și poate ajunge la valoarea de 40.000 de euro sau 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole. Sprijinul financiar se acordă tinerilor fermieri în două tranșe, pentru implementarea obiectivelor din Planul de afaceri și a condițiilor obligatorii.

Ghidul solicitantului și materialele necesare accesării pot fi consultate pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, www.afir.info – Investiții PNDR, în secțiunea dedicată submăsurii 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

 

Share This