Primăria din Ferrara, împreună cu alte asociații, organizează și anul acesta ”Școala de vară de limba italiană”, adresată copiilor și tinerilor, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani,  doritori de a învăța sau îmbunătăți limba italiană. Cursurile și laboratoarele sunt organizate în opt săptămâni: de luni, 5 Iulie până vineri, 6 August, cu întâlniri în fiecare zi, de luni până vineri de la 09:00 până la orele 13:00; și de pe 9 până pe 25 August, de luni până miercuri, cu același orar.

Având în vedere situația actuală de pandemie, grupurile vor fi alcătuite de maxim 15 studenți, și în caz că acest număr va fi depășit, vor avea prioritate cei care au o minoră cunoștință a limbii italiene. Este necesar ca cei care vor să participe să fi făcut cel puțin primul an de școală în Italia sau în țara de unde provine, și de asemeni să știe să citească și să scrie.

Pe site-ul școlii Govoni se poate găsi anunțul pentru Școala de vară în limba albaneză, arabă, chineză, franceză, engleză, română și urdu. Se pot face înscrierile până în data de 11 Iunie, la școala Govoni din strada Fortezza, Ferrara, în zilele de luni, miercuri și vineri, de la 09:00 la 12:00, marți și joi de la 15:00 la 18:00. Costul este de 20 de euro pentru achiziționarea materialului didactic și pentru asigurarea studenților.

De asemeni și mamele copiilor pot frecventa Școala de vară, în zilele de luni, marți și miercuri de la ora 09:00 la 12:00 la școala primară Leopardi.  Înscrierile se pot face tot la școala Govoni din strada Fortezza, cu un contribut de 10 euro pentru materialul didactic și va fi de asemeni organizat un serviciu de babysitting pentru fiii acestora până în 6 ani.

 

Share This