Tinerii din zona rurală a Barbagiei, Sardegna, au prezentat zilele trecute, prin programul Erasmus, un proiect european, sub numele PAN (Professional Agricultural Neet), pentru a combate problema părăsirii micilor orașe și sate.

Ei  au luat legătura cu tinerii din împrejurimile Timișoarei pentru desfășurarea unui laborator experimental cu plante aromatice și produse cosmetice naturale. Obiectivul acestuia este de a construi un cadru de cooperare europeană.

Acest proiect vine în sprijinul tinerilor care pleacă din ce în ce mai mult din micile orașe, iar prin acest acord vor să arate că prin educație și învățământ, pot apărea noi oportunități de șanse, schimburi și modalități de a crește, nu doar pe teritoriul local, ci și european.

Așadar, proiectul PAN, implică grupul tinerilor celor opt municipii ale Uniunii Municipiilor din Barbagia și tinerii din împrejurimile Timișoarei, într-un laborator experimental cu plante aromatice și produse cosmetice naturale, pentru a continua împreună în valorizarea patrimoniului local, ca instrument de atracție turistică.

 

Share This