Recent au fost premiați de către ”Centrul Tinerii și Poezia” din Triuggio, provincia de Milano, cei care au participat la cea de-a XXX ediție al ”Premiului Internațional de Poezie”. La acest concurs au luat parte 573 de autori, dintre care 390 străini.

Un podium compus doar de membri străini a fost categoria tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, unde s-au văzut cu medalia de aur Vincenzo Avădani din Botoșani, Matei Micuț din Brașov a luat argintul, iar cea de bronz a ajuns la Tea Belardi din Lisignano în Croația.

La secțiunea dedicată copiilor cu vârstă până în 12 ani, pe primul loc a ajuns moldoveanca Alina Baltag din Verejeni, pe locul 2 Erik Pedrani din Milano și Maria Letizia Quartuccio din Cardeto.

Pe primul loc la categoria adulților a ajuns Flavio Provini, din Milano, urmat de Maria Prandi din Cesate și Rosy Gallace din Rescaldina. Președintele Centrului, Alessandro Villa, a mulțumit tuturor pentru prezența la ceremonie, dar în special celor care au ajuns de departe.

Centrul Cultural Italo-Român din Triuggio este partener și susținător al concursului de poezie Internațional Giovani e Poesie, în relație cu România și Moldova din anul 2010.

 

Share This