În data de 20 Iunie 2021 va avea loc la Roma cea de a 7° ediție al concursului ”Miss Badante 2021”, dedicat femeilor care se ocupă de asistența familiilor și vârstnicilor. Anul acesta, pentru prima dată, concursul va fi deschis tuturor naționalităților, nu doar româncelor, precum în anii trecuți.

Concursul este compus din trei etape: prima probă constă în prezentarea costumului național român sau din diferitele regiuni de unde provine fiecare concurentă; a doua probă va fi defilarea într-o rochie de seară; iar a treia și ultima probă va fi una artistica, de talent și cultură generală: concurentele pot prezenta un moment muzical, de dans, poezie sau teatru, fiecare la propria alegere.

Juriul este compus de personalități publice, jurnaliști, artiști, experți de modă și hairstyle, italieni și români.

Prezentatoarea evenimentului va fi Elena Rodica Rotaru, împreună cu actorul și cântărețul Jano Di Gennaro (Radio Everywhere.it). Vor fi de asemeni și momente artistice cu oaspeți români, precum Nae Leonard, însoțit de orchestra live, Liliana Larisa Crăciun, Ana Maria Parjolea și ansamblul de dans tradițional Dor Călător.

La eveniment va fi prezentă și echipa ”Pandataria Film”, care va realiza un documentar despre viața badantelor românce în Italia. Pentru cea de a 7 ediție ”Miss Badante 2021” vor fi atribuite 3 premii, care constau în călătorii, tratamente estetice, îmbrăcăminte, cosmetice și mâncare, oferite de sponsorii evenimentului.

Având în vedere că anul trecut nu s-a putut organiza evenimentul din cauza pandemiei, anul acesta va fi înmânat și premiul pentru a 6^ ediție de ”Miss Badante 2020”.

Evenimentul va avea loc în ziua de luni, 21 Iunie 2021, între orele 12:00 și 17:30, la restaurantul român ”Las Vegas” din Civita Castellana, lângă Roma. Dată perioadă în care ne aflăm, pentru a putea exercita totul respectând normele sanitarie, este impus testul anti-covid sau dovada de vaccinare; de asemeni la intrare se vor găsi și testele rapide, pentru cine nu a reușit să îl facă.

Organizatorul evenimentului este Asociația Lika Eventi, coordonată de Elena Rodica Rotaru, designer și organizator de evenimente. Acest concurs a fost gândit pentru a valoriza femeile românce, dar și cele de altă naționalitate, care se ocupă de asistența familiilor, a copiilor, a vârstnicilor, a personalor cu dizabilități, numite ”badante”, care de cele mai multe ori lucrează în condiții extrem de dificile și departe de casă și de cei dragi.

 

 

Share This